Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)
project12groot
< < < <

OpTrek doet mee aan de Kunstvlaai in Amsterdam!

 

Het Sandberginstituut organiseert in 2004 de vijfde versie van de Kunstvlaai. De kunstvlaai was van oorsprong een parodie op de Kunst Rai en biedt (niet commerciële) initiatieven, projectorganisaties mogelijkheid projecten van kunstenaars te tonen. (www.kunstvlaai.nl)

De Kunstvlaai vindt plaats van 8 mei t/m 16 mei op het Westergasfabriek terrein in het Westerpark te Amsterdam.
Mobiel projectbureau OpTrek presenteert haar kantoor met een installatie van 2012 Architecten uit Rotterdam; Jan Koerbes en Denis Oudendijk (Haagse afdeling). Deze installatie bestaat uit hergebruikte, aluminium deuren afkomstig van sloopwoningen uit de wijk Transvaal in Den Haag. De deuren werden reeds gebruikt voor een lichtkoepel aan de gevel van ons kantoor in de wijk. (zie gevelprojecten)

Het is een zelfde soort kantoorinstallatie zoals die op de 'Stand van Zaken expositie' van Stroom in December 2003 in Den Haag te zien was; een mobiel kantoor dat verschillende stations omvat; plekken voor de website, reeds gerealiseerde en toekomstige projecten van kunstenaars (o.a. Tatsouru Bashi, Tillmann Meyer-Faje, André Bijma, Ahmet Polat), interviews met bijvoorbeeld projectontwikkelaars, bewoners uit de wijk, gemeente ambtenaren en een videofilm over de afbraak van de lichtkoepel van OpTrek (in Transvaal) zodat het hergebruik van de deurenlichtkoepel en de opbouw van de nieuwe installatie duidelijk te zien is. Bezoekers kunnen op deze manier te herkomst van de deuren traceren.

Kunstvlaai, zaterdag 8 t/m zondag 16 mei 2004, Westergasfabriek Amsterdam
Opening: zaterdag 8 mei 15.00-19.00 uur
Openingstijden: dagelijks geopend van 12.00-18.00 uur
(Machinegebouw van 12.00 -22.00 uur)
Organisatie: Sandberg Instituut Amsterdam

www.sandberg.nl
www.kunstvlaai.nl