navigatie projecten.gif
                                                                                               
 


 
   Close Encounters Ypenburg Festival

Droomeiland Ypenburg
door mobiel projectbureau OpTrek

Zaterdag 11 september, 12.00 tot 24.00 uur

Wie is er niet op zoek naar een droompartner of een droomhuis? Een leven op een plek waar altijd de zon schijnt, zonder hangjongeren of zwerfvuil? OpTrek (Sabrina Lindemann / Annechien Meier) nestelde zich op 11 september op het Patrijsplantsoen midden in Ypenburg, één van de potentiële droomwijken van Nederland, waar de verwachtingen hoog zijn en waar van alle kanten wordt gewerkt om dromen ook werkelijkheid te laten worden. In een speciale setting, het Droomeiland Ypenburg, ontvingen ze Ypenburgers en verzamelden via een openlucht- video- studio wensen en visioenen van bewoners om deze later op de avond op video weer aan de wijk te presenteren.

Het festival Close Encounter werd opgezet door de Artoteek Den Haag. Op zaterdag 11 september was het mogelijk tijdens het festival te genieten van films, video en beeldende kunst. Zo kon je in tijdelijke bioscopen in leegstaande huizen en in de openluchtbioscoop kijken naar films als: De Noorderlingen van Alex van Warmerdam, Blue Velvet van David Lynch'en Hundstage van Ulrich Seidl. Op een andere locatie bedreef Justin Bennett 'omgekeerd exorcisme' door een leegstaand huis te vullen met geluiden uit Ypenburg. Verder kon je kijken naar een selectie van de beste Nederlandse animaties, bijzondere videoclips, kunstvideo's en korte films.

FILM
De Noorderlingen van Alex van Warmerdam, Hundstage van Ulrich Seidl, Playtime van Jacques Tati, Blue Velvet van David Lynch en andere films

VIDEO
eddie cl, Mike Milis, Spike Jonze, Robert Arnold, Rafael Montanez Ortiz e.a.

BEELDENDE KUNST
Atelier van Lieshout / David Bade / Justin Bennett / Ruchama Noorda & Brian McKenna / Sabrina Lindemann & Annechien Meier / Marjan Schoenmakers / Arianne Olthaar & Marjolijn van der Meij / Adriaan Nette / Judith de Bruin e.a.

Close Encounters is een initiatief van Artoteek Den Haag, t 070346 5337 www.artoteekdenhaag.nl

Meer foto's